Babyfoon

36 artikel(en)

per pagina

36 artikel(en)

per pagina

Dat er zoveel verschillende babyfoons op de markt zijn, is niet zo verwonderlijk als je je bedenkt dat ze je het optimale gevoel van veiligheid bieden. Aangezien baby’s en kinderen veel tijd alleen in hun eigen kamer doorbrengen, is het van belang jezelf als ouder te verzekeren van hun veiligheid. Je wilt je verbonden blijven voelen met je kleintje ook al ben je niet in dezelfde ruimte. Tegelijkertijd is de babyfoonkeuze gigantisch en hoe weet je nu welk soort het beste bij jou past? Om je hierin op weg te helpen, hebben we de verschillende babyfoonsoorten hier voor je in een overzicht gezet.

Van analoge babyfoons tot DECT

Voor sommige ouders biedt de eenvoudige analoge babyfoon meer dan voldoende zekerheid. In tegenstelling tot digitale soorten, heeft de analoge babyfoon echter de beperkte mogelijkheid van slechts een aantal discrete kanalen. Daarbij komt, dat de analoge babyfoon gevoelig is voor ruis. De signaaloverdracht kan immers beïnvloed worden. Aan de andere kant is de analoge babyfoon vaak wel het meest gunstige geprijsd.

WiFi- of DECT-techniek

Doordat de digitale babyfoon net als bijvoorbeeld een GSM telefoon gebruikmaakt van de WiFi- of DECT-techniek, is dit type vrij van storing. Hierbij wordt echter wel op het vrijkomen van straling gewezen. Of dit daadwerkelijk een gevaar oplevert voor de gezondheid, laten we hier in het midden. De meningen daarover lopen namelijk sterk uiteen. Wel zien we steeds meer digitale babyfoons op de markt verschijnen die de ECO-stempel dragen. Dit houdt in dat er beperkte tot geen sprake van straling is

De babyfoon met camera

Ook zien we dat de populariteit rondom de babyfoon met een camera groeiende is. Hiermee kun je je kleintje niet alleen horen, maar eveneens op beeld zien. De ontwikkelingen op dit gebied zetten zich onverminderd voort, waardoor er inmiddels ook de mogelijkheid is om losse camera’s te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je in verschillende ruimten mee kunt kijken.

Met een geïntegreerd beveiligingssysteem

Gaat je voorkeur uit naar babyfoons waarbij je echt alles in de gaten kunt houden, kies dan voor de soort met een geïntegreerd beveiligingssysteem. Deze soorten registreren namelijk ook de hartslag van je kleintje, evenals de ademhaling. Verder detecteren de bewegingssensoren feilloos of je kindje te snel, te langzaam of helemaal niet ademt. Overbodig te noemen dat deze soort babyfoon je de maximale zekerheid en controle biedt. Dit betekent daarom ook dat aan deze soort babyfoon meestal het hoogste prijskaartje hangt.