96% van de bestellingen geleverd op 1 werkdag

Gratis levering vanaf €49

Autostoel groep 1

4 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Anoris T i-Size autostoel
  Anoris T i-Size autostoel
  Cybex
  Speciale prijs € 449,00 Normale prijs € 649,00
  6 Kleuren
 2. Viaggio FF105 autostoel
  Viaggio FF105 autostoel
  Peg-Pérego
  Speciale prijs € 209,00 Normale prijs € 229,00
  2 Kleuren
 3. Viaggio 1 Duo-Fix K autostoel
  Viaggio 1 Duo-Fix K autostoel
  Peg-Pérego
  Speciale prijs € 219,00 Normale prijs € 269,00

4 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Stap over op autostoelen groep 1 als je baby een gewicht boven de 13 kilogram heeft bereikt of wanneer je kleintje met zijn of haar hoofdje boven de autostoel uitkomt. Kortom, wanneer je kleintje zijn of haar autostoel ontgroeid is, stap je over op een stoel uit categorie 1. Om je te helpen precies de juiste autostoel voor je kind te kiezen, zijn autostoelen er in diverse categorieën beginnend met groep 0 voor pasgeborenen. De leeftijdscategorie behorende bij groep 1 is van circa 9 maanden tot 4 jaar oud. In gewicht uitgedrukt, is deze categorie autostoelen geschikt voor kinderen van 9 kilogram tot 18 kilogram.

Autostoelen groep 1 in de rijrichting of er tegenin

Ook onderweg is het ontzettend belangrijk om voor de maximale veiligheid van je kind te zorgen. Daarom zijn autostoelen in verschillende categorieën oftewel groepen ingedeeld. Binnen elke groep wordt rekening gehouden met zowel de lengte en het gewicht als de leeftijd van je kleintje. Daarbij komt, dat ook de plaatsing van je kind in de autostoel per groep verschillend kan zijn. Zo wordt aangeraden om pasgeboren in autostoel groep 0 tegen de rijrichting in te plaatsen. Dit is ook prima voor kinderen die in een stoel uit groep 1 zitten. Daarnaast kan je deze autostoelen groep 1 ook in de rijrichting van de auto plaatsen, maar let dan goed op de leeftijd van je kind.

Veilig vastzetten in een harnas

Vanaf juli 2013 is namelijk de i-Size norm ingevoerd. Daarin wordt verplicht dat kinderen langer tegen de rijrichting in moeten worden geplaatst. Dit geldt voor kinderen in de leeftijd vanaf de geboorte tot minimaal 15 maanden. De reden waarom deze norm is ingevoerd, is omdat het nekje en het hoofdje van je kind dan nog relatief zwaar zijn en minder sterk. Verder kun je je kind veilig vastzetten in een harnas in autostoelen groep 1 of ondersteuning bieden door middel van een vangtafel.

Met 3-punts gordel of ISOFIX systeem

Voor het bevestigen van een stoel uit groep 1 kun je kiezen uit twee verschillende manieren. De eerste manier is bevestiging door middel van een 3-punts gordel. Deze is in elke auto aanwezig. De tweede manier is bevestiging door middel van het zogeheten ISOFIX systeem die je apart kunt aanschaffen. Dit systeem heeft als voordeel dat je de gordel van je auto niet gebruiken hoeft. Daarnaast is het ISOFIX systeem zeer veilig en bovendien erg eenvoudig te bevestigen.