96% van de bestellingen geleverd op 1 werkdag

Gratis levering vanaf €49

Babymatras

49 Resultaten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Matras Junior voor kinderbed 70 x 170 x 11 cm
  Matras Junior voor kinderbed 70 x 170 x 11 cm
  Quax
  Speciale prijs € 199,00 Normale prijs € 224,90
 2. Babymatras 70 x 140 x 11 cm
  Babymatras 70 x 140 x 11 cm
  Quax
  Speciale prijs € 92,90 Normale prijs € 102,90
 3. Matras voor babybed 70 x 170 x 14 cm
  Matras voor babybed 70 x 170 x 14 cm
  Quax
  Speciale prijs € 210,90 Normale prijs € 234,90
 4. Matras extensie voor Junior kit kinderbedje 70 x 60 x 11 cm
  Matras extensie voor Junior kit kinderbedje 70 x 60 x 11 cm
  Quax
  Speciale prijs € 58,90 Normale prijs € 64,90
 5. Matras extensie voor Junior kit kinderbedje 70 x 30 x 11 cm
  Matras extensie voor Junior kit kinderbedje 70 x 30 x 11 cm
  Quax
  Speciale prijs € 44,90 Normale prijs € 49,90
 6. Matras voor Yume kinderbedje 70 x 140 x 11 cm
  Matras voor Yume kinderbedje 70 x 140 x 11 cm
  Quax
  Speciale prijs € 102,90 Normale prijs € 114,90
 7. Matras voor Yume kinderbedje 70 x 110 x 11 cm
  Matras voor Yume kinderbedje 70 x 110 x 11 cm
  Quax
  Speciale prijs € 84,90 Normale prijs € 94,90
 8. Ergosafe matras voor luxe schommelwieg
  Ergosafe matras voor luxe schommelwieg
  Quax
  Speciale prijs € 71,90 Normale prijs € 79,90
 9. Cosy'lite antibacteriële babymatras 70 x 140 cm
  Cosy'lite antibacteriële babymatras 70 x 140 cm
  Babymoov
  Speciale prijs € 179,00 Normale prijs € 189,90
 10. Cosy'lite antibacteriële babymatras 60 x 120 cm
  Cosy'lite antibacteriële babymatras 60 x 120 cm
  Babymoov
  Speciale prijs € 139,00 Normale prijs € 149,90
 11. Cosy'lite Ergonomische Babymatras 70 x 140 cm
  Cosy'lite Ergonomische Babymatras 70 x 140 cm
  Babymoov
  Speciale prijs € 209,00 Normale prijs € 219,90
 12. Cosy'lite Ergonomische Babymatras 60 x 120 cm
  Cosy'lite Ergonomische Babymatras 60 x 120 cm
  Babymoov
  Speciale prijs € 169,00 Normale prijs € 179,90
 13. Cosy'Lite Nomad matras voor reisbedje
  Cosy'Lite Nomad matras voor reisbedje
  Babymoov
  Speciale prijs € 49,00 Normale prijs € 59,90
 14. Opvouwbaar matras voor box
  Opvouwbaar matras voor box
  Ding
  Speciale prijs € 23,90 Normale prijs € 34,90
 15. Opvouwbaar matras voor campingbedje
  Opvouwbaar matras voor campingbedje
  Ding
  Speciale prijs € 21,90 Normale prijs € 29,90
 16. Heavenly Safe Sleeper voor wieg 92 x 52 cm
  Heavenly Safe Sleeper voor wieg 92 x 52 cm
  Childhome
  Speciale prijs € 44,90 Normale prijs € 49,90
 17. Heavenly Safe Sleeper matras voor park 75 x 95 cm
  Heavenly Safe Sleeper matras voor park 75 x 95 cm
  Childhome
  Speciale prijs € 53,90 Normale prijs € 59,90

49 Resultaten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Als ouder wil je het allerbeste voor je (pasgeboren) kindje, dus alle spullen die je nodig hebt voor de verzorging van je baby worden dan ook met de grootste zorg uitgezocht. Naast de keuze voor een veilige wieg of ledikant is een babymatras dat voldoet aan alle veiligheidseisen een zeer belangrijk onderdeel van de uitzet voor je baby. Na de geboorte ligt je baby het grootste deel van de dag in bed en daarom is het belangrijk dat het matras veilig en van goede kwaliteit is. Er is veel keuze op het gebied van babymatrassen. Het spreekt voor zich dat de afmeting van het matras moet passen in de wieg of ledikant, maar wat weet je over de diverse materialen voor de vulling waarin de matrassen verschillen? Kies je voor een matras met een vulling van een schuimsoort, pocketvering of vezelsoort?

Afmeting babymatras

De grootte van het matras hangt in de eerste plaats af van de grootte van de wieg of het ledikant. Een veilig matras heeft echter een minimale lengte van 80 cm en minimale breedte van 40 cm. De ruimte tussen het matras en de binnenkant van het bed mag niet meer dan 2 cm zijn, anders kan je kindje tussen het matras en de zijkant van het wiegje of ledikantje komen. Het matras moet stevig zijn en minimaal 8 cm dik.

Een goed babymatras

Een goed matras biedt allereerst een goede ondersteuning en veerkracht. Dat geldt ook voor de babymatras. Daarnaast vormt een goed matras zich aan het lichaampje van de baby en niet andersom. De ventilatie van een matras is belangrijk in verband met de vochthuishouding en vochtregulatie. Het moet daarom van goed vocht doorlatend materiaal gemaakt zijn. Valt je baby moeilijk in slaap of heeft het problemen met doorslapen? De matras kan mogelijk de veroorzaker hiervan zijn!

Soorten babymatrassen

In principe worden babymatrassen van dezelfde materialen gemaakt als de matrassen voor volwassenen. Ze zijn alleen kleiner van formaat. Het is vooral belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan de babymatras is gemaakt. Voor het comfort en welzijn van baby’s zijn bepaalde eigenschappen namelijk belangrijker en anders dan voor een volwassene. Een matras bestaat meestal uit verschillende materialen. Om een goed onderscheid tussen de verschillende babymatrassen te maken, kijken we vooral naar de vulling.

Polyether babymatras

De keuze in polyether babymatrassen is groot. Polyetherschuim, ook wel bekend als PE-schuim is een synthetisch schuim wat vergelijkbaar is met het materiaal van een bad spons. Anders dan in een bad spons zit er in het schuim in een babymatras minder lucht, waardoor het schuim steviger van structuur wordt. De stevigheid van een met polyetherschuim gevulde matras kan variëren en er bestaat dan ook veel verschil in kwaliteit en eigenschappen in dit product. Het is een goedkoop matras, maar niet altijd deugdelijk stevig en ook niet de meest comfortabele matras voor je baby. Voordeel is wel dat dit matras een lange levensduur heeft.

Koudschuim babymatras

Koudschuim heeft een open celstructuur. Dit geeft een goede veerkracht en dat maakt dat het matras comfortabel ligt. Toch ventileert koudschuim minder dan polyether en het houdt daarmee warmte vast. Dit is geen goede eigenschap voor een babymatras. Dankzij het gebruik van koudschuim in combinatie met andere materialen worden echter prima babymatrassen op de markt gebracht die beslist van goede kwaliteit te noemen zijn.

Babymatras met pocketvering

Veel mensen kennen wel het matras met pocketvering, een matras met een vulling van spiraalvormige stalen veren. De schuimlaag is bepalend voor de ventilerende eigenschappen van het matras. Deze vulling wordt niet veel meer in babymatrassen gebruikt dus er is ook niet veel keuze in dit soort babymatrassen.

Babymatras met een vulling van vezels of traagschuim

Vezels en traagschuim zijn materialen die vaak in combinatie met andere materialen worden gebruikt in matrassen. Zo kan een matras een kern van kokosvezels hebben met daaromheen een laag latexschuim. Vezels ventileren goed, maar dan dient de schuimlaag ook ventilerend te zijn, anders heb je er niets aan. Een babymatras met een vullen van traagschuim wordt afgeraden, omdat traagschuim het meeste van alle materialen de warmte vasthoudt en weinig ventilerende eigenschappen kent.

Tijk babymatras

Een hoes beschermt het matras tegen lekkende luiers en andere ongelukjes. Het is dus handig om voor een babymatras te kiezen met een afritsbare tijk (matrashoes) die je op 60 graden Celsius kunt wassen. Wees er zeker van dat de tijk op deze hoge temperatuur gewassen kan worden, want dit is echt minimaal nodig om bacteriën, schimmels en mijten te kunnen doden. Veel tijken kunnen slechts op een temperatuur van 30 of 40 graden Celsius worden gewassen en dit is dus bij lange na niet voldoende om zeker van een schimmelvrij en smetteloos schoon bed te zijn. Denk echter niet dat je met een bedzeiltje of waterafstotende/waterdichte tijk het probleem van de viezigheid opvangt. Deze belemmeren een goede ventilatie en dat heeft weer tot gevolg dat je baby zijn lichaamswarmte niet voldoende kwijt kan. Dit kan leiden tot oververhitting, een van de mogelijke oorzaken van wiegendood! Het gebruik van een bedzeiltje wordt dan ook door deskundigen met klem afgeraden. Kies bij voorkeur voor een tijk met een rits van kunststof met grove tanden. Een beschermrand voorkomt dat de vulling of de stof van de babymatras tussen de tanden van de rits komt. Als de tijk voldoet aan de nieuwe eisen van de Europese veiligheidsnormen kun je ervan uitgaan dat de rits veilig is voor je baby. Het zal je kindje bijvoorbeeld niet lukken de rits open te peuteren om zo bij de vulling te komen.

Matrasbeschermer voor babymatras

Zoals hier eerder is vermeld, een bedzeiltje of waterafstotende/waterdichte matrasbeschermer wordt afgeraden. Een goede matrasbeschermer heeft een ventilerende toplaag. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit een niet-vocht doorlatende laag met daarop een laag met honiggraatstructuur. Dit soort matrasbeschermer wordt door veel verschillende merken geproduceerd. Het gebruik van de ventilerende matrasbeschermer heeft voordelen, want het is ten eerste natuurlijk wel zo hygiënisch. Als je kindje heeft gespuugd, kun je de matrasbeschermer gewoon wassen. Als je baby zweet of als de temperaturen stijgen, zorgt de ventilerende laag dat vocht wordt afgevoerd en dit maakt het bed voor je kleinte comfortabeler. Gebruik de ventilerende matrasbeschermer echter nog niet in de kraamtijd, omdat de ventilatie zou kunnen zorgen voor afkoeling van de pasgeboren baby. Meestal wordt in de kraamtijd het bedje warm gehouden met behulp van een kruik. Het gebruik van een dergelijke warmtebron op een niet vocht doorlatende laag draagt daarbij risico’s met zich mee. Na de kraamtijd zal je baby zichzelf steeds beter op temperatuur kunnen houden en kan de matrasbeschermer gewoon gebruikt worden.

Voorkom stofmijt in het babymatras

Stofmijt is een microscopisch klein beestje wat zich graag nestelt in matrassen en leeft van dode huidcellen. Veel baby’s kunnen allergisch reageren op stofmijt, dus is het raadzaam ervoor te zorgen dat de populatie stofmijt zoveel mogelijk wordt tegengehouden. Jammer genoeg kun je ze niet honderd procent voorkomen, want wat je ook doet, ze zullen altijd terugkomen. Je kunt ze wel zoveel mogelijk tegenwerken door wekelijks de tijk te wassen op 60 graden Celsius zoals hierboven al eerder is beschreven. De wasdroger is ook een prima manier om stofmijt te bestrijden. Een temperatuur van 60 graden Celsius overleven de stofmijten niet. Zet je matras bij het wisselen van het beddengoed een tijdje rechtop voor het open raam om hem te luchten en laat het zonnetje er even lekker op schijnen.