Autostoel groep 0/1

Artikelen 1 tot 36 van 52 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 36 van 52 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Let er bij autostoelen groep 0+/1 op dat deze Europees goedgekeurd zijn. Europees goedgekeurde autostoelen zijn sinds 2006 namelijk verplicht voor alle kinderen tot 1.35 meter. Je kunt deze goedgekeurde autostoelen herkennen aan het label ECE R44/03 of het label ECE R44/04. Een bijkomend voordeel van deze labels is dat het maximale gewicht erop staat waarvoor de specifieke autostoel geschikt is. Alle autostoelen van Babylux zijn van deze labels voorzien. Daarnaast willen we je graag attenderen op andere eigenschappen waaraan autostoelen in deze groep moeten voldoen. We hebben ze hieronder voor je opgesomd. Zo ben je ervan verzekerd dat je de juiste keuze maakt.

Autostoelen groep 0+/1 op de achterbank

Tot de groep 0+/1 behoren kinderen vanaf de geboorte tot een leeftijd van ongeveer anderhalf jaar. Op het moment dat het hoofd van je kleintje boven de hoofdsteun uit komt, is het tijd voor een autostoel in de volgende groep. Stoelen uit de groep 0+/1 plaats je het veiligste op de achterbank van je auto. De reden is onder meer dat bij een botsing de bijrijdersplaats de meest gevaarlijke plek is. Verder is het belangrijk om de autostoel in achterwaartse positie op de achterbank te plaatsen. In ieder geval totdat je kind een jaar oud is.

Bevestiging met ISOFIX systeem of autogordel

De autostoelen groep 0+/1 kunnen doorgaans op twee verschillende manieren in de auto worden bevestigd. Het ISOFIX systeem is daarvoor zeer handig, omdat je hiervoor je autogordel niet hoeft te gebruiken. De autostoel heeft aan de achterzijde twee haken en aan de rugleuning en de autozitting zitten twee bevestigingspunten. Deze kun je in één klik aan elkaar vastmaken. Op sommige varianten is zelfs een indicatielampje aanwezig die aangeeft of je de autostoel juist hebt bevestigd. Heb je geen ISOFIX systeem, dan kun je de autostoel door middel van je 3-punts autogordel bevestigen.