96% van de bestellingen geleverd op 1 werkdag

Gratis levering vanaf €49

Babykamer

77 Resultaten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Flow XL kledingkast 3 deuren
  Flow XL kledingkast 3 deuren
  Quax
  € 829,00
  2 Kleuren
 2. Flow kledingkast 2 deuren
  Flow kledingkast 2 deuren
  Quax
  € 629,00
  2 Kleuren
 3. Commode Flow
  Commode Flow
  Quax
  € 439,00
  2 Kleuren
 4. Babybed Flow 60 x 120 cm
  Babybed Flow 60 x 120 cm
  Quax
  € 349,00
  2 Kleuren
 5. Babybed Kumo 60 x 120 cm
  Babybed Kumo 60 x 120 cm
  Quax
  € 349,00
  2 Kleuren
 6. Babybed Heiko 60 x 120 cm
  Babybed Heiko 60 x 120 cm
  Quax
  € 599,00
  2 Kleuren
 7. Nis voor commode Cocoon
  Nis voor commode Cocoon
  Quax
  € 77,90
  5 Kleuren
 8. Cocoon XL kledingkast 4 deuren
  3 Kleuren
 9. Cocoon kledingkast 3 deuren
  Cocoon kledingkast 3 deuren
  Quax
  € 609,00
  3 Kleuren
 10. Nis voor kledingkast Cocoon
  Nis voor kledingkast Cocoon
  Quax
  € 77,90
  5 Kleuren
 11. Commode Cocoon
  Commode Cocoon
  Quax
  € 439,00
  3 Kleuren
 12. Cocoon junior bed 90 x 200 cm
  3 Kleuren
 13. Babybed Cocoon 60 x 120 cm
  Babybed Cocoon 60 x 120 cm
  Quax
  € 357,90
  3 Kleuren

77 Resultaten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een van de leukste dingen die je moet voorbereiden voordat je baby komt is ongetwijfeld het inrichten van de babykamer. Kun jij hierbij wel wat hulp gebruiken? Lees hieronder dan alles over wat er niet mag ontbreken in de babykamer, waar je rekening mee moet houden en wat het beste moment is om te beginnen met de babykamer.

Wat mag er niet ontbreken in de babykamer?

In principe zijn er drie meubels die echt niet mogen ontbreken in de babykamer: een wiegje, een commode en een kast. Als je deze basics hebt weet je in ieder geval zeker dat je een plek hebt om je kindje veilig en comfortabel te laten slapen, te verschonen en zijn of haar spulletjes stofvrij op te bergen. Andere items zoals bijvoorbeeld een box en (schommel)stoel zijn ook zeker handig om in de babykamer te plaatsen mits je er ruimte voor hebt. Daarnaast heb je natuurlijk alle benodigdheden voor het bedje zoals een matras, moltons, lakentjes, een dekbed en onderhoes nodig. Tot slot maak je de babykamer natuurlijk helemaal af door hem eventueel opnieuw te verven of te behangen, goed schoon te maken en gezellig te maken met accessoires zoals knuffels, speelgoed en de overige spulletjes van je baby. Onder andere een babyfoon, boxkleed, luieremmer, aankleedkussen, nachtlampje en wipstoeltje zijn dan ook zeker handig om in de babykamer te zetten.

Waar rekening mee houden bij het inrichten van de babykamer?

Een babykamer moet naast gezellig, vooral praktisch en veilig zijn. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende opbergruimte, zorg dat je kindje nergens bij kan ( geen losse draden of stopcontacten net naast het wiegje of de commode) en zorg voor voldoende verlichting die je eventueel kan dimmen. Ook is het belangrijk dat de kamer de juiste temperatuur heeft. Plaats het wiegje dus niet te dicht bij de verwarming. Je kindje kan het hierdoor snel te warm krijgen of zich branden aan de verwarming. Houd ook rekening met de ramen. Zodra je kindje wat groter wordt is het belangrijk dat hij of zij niet zelf het raam open kan krijgen, en er eventueel uit kan vallen. Zorg dus voor een kindveilig slot op de ramen, en plaats liever geen meubels onder het raam. Let er tot slot altijd op dat de meubels en accessoires die je in de babykamer plaatst kindveilig en gemakkelijk schoon te maken zijn. Zo kan je kindje bijvoorbeeld stikken in kleine onderdelen, en ook grote knuffels in het bedje kunnen op het hoofdje van je kindje terechtkomen en tot gevaarlijke situaties leiden. Daarnaast zit met een klein kind een ongelukje in een klein hoekje, en dan is het wel zo fijn als je de vlekken gemakkelijk uit je meubels en tapijt kunt krijgen.

Wanneer beginnen met het inrichten van de babykamer?

Het beste moment om te beginnen met de babykamer is in het tweede trimester. In deze periode hebben de meeste aanstaande mama’s namelijk nog genoeg energie om lekker te rommelen in de babykamer. Daarnaast ben je nu nog op tijd om meubels met een langere levertijd te bestellen, en om de babykamer goed te laten luchten. Het is namelijk, na het verven en plaatsen van nieuwe meubels, erg belangrijk dat de babykamer goed geventileerd wordt. Bovendien is het fijn om de babykamer op tijd af te hebben voordat de eventuele nesteldrang toeslaat of voordat je buik zo groot is dat je amper nog van de bank kunt komen. Begin dus op tijd, zodat er genoeg tijd is om van het inrichten van de babykamer een feestje te maken!