Draagzak

31 artikel(en)

per pagina

31 artikel(en)

per pagina

Een draagzak is onmisbaar in je baby-uitzet. Naast dat je kleintje het ongetwijfeld heerlijk vindt om dicht tegen zijn mama of papa aan te kunnen kruipen, zorgt een draagzak er voor dat jij je handen vrij hebt. Daarnaast is een goede draagzak een stuk vriendelijker voor je rug en schouders dan het constant dragen van een baby in je armen. Een draagzak is dan ook zowel handig voor binnenshuis als buitenshuis. Ben jij benieuwd welke soort draagzaken er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf? Lees dan verder!

Welke soort draagzakken bestaan er?

Er zijn drie verschillende soorten draagzakken: de buikdrager, de rugdrager en de heupdrager. Sommige draagzakken kunnen bovendien versteld worden en zijn daarom geschikt voor meerdere draagposities. Welke draagzak het beste bij jou en je kindje past hangt af van het gewicht van je kind, of je kind zijn hoofdje al recht kan houden en je persoonlijke voorkeur. Zo is de buikdrager met name geschikt voor de allerkleinsten, die behoefte hebben aan geborgenheid. De rugdrager en heupdrager zijn enkel geschikt voor grotere baby’s die hun hoofdje al recht kunnen houden. Deze manier van dragen geeft jou meer bewegingsvrijheid, en met name de rugdrager is erg praktisch om te gebruiken tijdens allerlei activiteiten.

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een draagzak?

Bij de aanschaf van een draagzak is het belangrijk om te kijken of de draagzak geschikt is voor het gewicht en de leeftijd van je kindje. Daarnaast moet een draagzak altijd ergonomisch zijn, en gemaakt van niet-giftige materialen. Tot slot is het belangrijk om je te verdiepen in accessoires voor de draagzak. Zo kan je bijvoorbeeld een verkleinkussen nodig hebben, en een wintercape en zonnehoedje om je kindje in alle jaargetijden veilig mee naar buiten te kunnen nemen.

Draagzak of draagdoek?

Naast draagzakken zijn er ook draagdoeken op de markt. Het voordeel van draagdoeken is dat ze voor zowel voor pasgeboren baby’s als grotere kindjes geschikt zijn en bovendien comfortabel en ergonomisch zijn voor je baby. Het nadeel van een draagdoek is echter wel dat het goed knopen van de draagdoek om wat oefening vraagt. Verdiep je hier dan ook goed in, anders kan de draagdoek onveilig of oncomfortabel zijn voor je baby. Een draagzak daarentegen is makkelijk en snel aan-en-uit te trekken, en daarmee erg handig om altijd bij je te hebben als je op stap gaat met je kleintje.