Baby box

Artikelen 1 tot 36 van 71 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 36 van 71 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Een baby box is zonder twijfel een van de belangrijkste producten die ouders van pasgeborenen in huis hebben. In de eerste maanden doet de box dienst als een afgesloten terrein waar je kleintje vooral veel ligt te slapen. Maar zodra je kleintje ouder wordt, vervult de box een minstens zo grote en belangrijke functie. Dan is dit dé plek waar je kindje de omgeving leert verkennen. Ook leert het hier belangrijke vaardigheden. Zo trekken kleintjes zich maar wat graag op aan de spijlen. Hiermee zetten ze hun eerste stapjes richting zelfstandig goed kunnen staan.

De baby box biedt veiligheid
Daarnaast geven boxen je kindje een gevoel van veiligheid. Zodra je kleine telg het kruipen begint te ontdekken ligt er werkelijk overal gevaar op de loer. Ze stoten hun hoofdje tegen tafelraden of ze grijpen naar dingen waar ze eigenlijk nog niet aan mogen zitten. Dit betekent dat je je kleintje voortdurend in de gaten moet houden. Dit is echter nauwelijks tot niet het geval als je je kind in de box zet. Je hoeft dan beduidend minder goed op te letten. Terwijl jij je bezighoudt met je huishoudelijke werkzaamheden ligt of zit je zoontje of dochtertje heerlijk ontspannen te genieten en te ontdekken in de box.

De box groeit met je kindje mee

Een baby box groeit met je kindje mee. Hiervoor maak je gebruik van de bodemplaat. In het begin zet je deze op de hoogste stand. Pasgeboren baby’s zullen namelijk het meeste slapen in de box en dan is dit de beste stand van de bodemplaat. Dit zorgt er ook voor dat je niet diep hoeft te bukken om je kleintje in de box te leggen of om hem of haar eruit te tillen. Daarmee creëer je vooral voor jezelf als ouder een comfortabele houding. Je rug wordt hierdoor veel minder belast.

De bodemplaat in een lagere stand zetten

Zodra je kleine telg op zijn of haar handjes en knietjes zitten gaat, is het omwille van de veiligheid belangrijk de bodemplaat van de baby box op een lagere stand te zetten. Voor je het weet kan je kindje namelijk staan en zo voorkom je onaangename verrassingen. Vaak dienen de spijlen van de box hierbij als dankbaar hulpmiddel. Als je kindje zich hieraan optrekt zou het per ongeluk kunnen vallen over de rand. Om te allen tijde maximale veiligheid te garanderen is het dus erg belangrijk goed op de stand van de bodemplaat te letten en deze tijdig naar beneden te zetten.

Boxen die bij je interieur passen

Een box neemt in je woning nogal een aanwezige plek in. Dan is het fijn wanneer de baby box perfect aansluit op je interieur. Dat begrijpen we bij Babylux als geen ander. Daarom hebben we een ruim keuzeaanbod aan boxen voor je samengesteld. Naast het design verschillen deze boxen ook in materiaalsoorten en functionaliteiten. Je vindt op de productpagina’s van onze site alle informatie over de specifieke kenmerken en eigenschappen van elke box. Kies de box die precies bij je past en geniet van deze mooie tijd met je kindje.