96% van de bestellingen geleverd op 1 werkdag

Gratis levering vanaf €49

Loopstoel

4 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Loopwagen 3 in 1
  Loopwagen 3 in 1
  Bo Jungle
  Speciale prijs € 93,90 Normale prijs € 99,90
  2 Kleuren
 2. Loopwagen 3 in 1
  Loopwagen 3 in 1
  Bo Jungle
  Speciale prijs € 93,90 Normale prijs € 99,90
  2 Kleuren
 3. Loopstoel duwwagentje 5 in 1
  Loopstoel duwwagentje 5 in 1
  Babymoov
  Speciale prijs € 124,90 Normale prijs € 139,00
 4. Loopstoel 2-in-1
  Loopstoel 2-in-1
  Babymoov
  € 109,00

4 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een loopstoel is bedoeld voor kindjes die wel al kunnen staan en zitten maar nog niet zelfstandig kunnen lopen. Dit komt overeen met een leeftijd van 6 tot 14 maanden. Met deze stoelen leren ze zo op een speelse en veilige wijze hun eerste stapjes te zetten. Doordat de meeste loopstoelen in hoogte verstelbaar zijn, groeien ze met je kleintje mee. Je kleintje beweegt zich voort doordat de voetjes de grond raken. In het stoeltje krijgt het kindje ondersteuning om rechtop te gaan zitten en wordt het zitje door een framewerk op zwenkwielen gedragen. Zo kan je kleintje de wereld om hem of haar heen veilig ontdekken.

Loopstoel met speelblad

De meeste loopstoelen zijn hierbij van een speelblad voorzien. Dit zorgt ervoor dat je kleine telg al het speelgoed binnen handbereik heeft. Voor de extra veiligheid zijn de meeste stoeltjes bovendien voorzien van trapstoppers. Dit houdt in dat de loopstoelen zullen blokkeren als je kleintje bij de trap komt. Aan het frame zitten verder vaak stootbumpers met doppen om beschadigingen in huis te voorkomen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je kleintje er nauwelijks tot niets van merkt als het ergens tegenaan stoot met het stoeltje.

Europese veiligheidsnorm

Bij de aanschaf van een loopstoel is het belangrijk om erop te letten dat deze aan de Europese veiligheidsnorm voldoet. Verder staat het gebruik van deze stoelen op zichzelf. Daarmee bedoelen we dat je kindje niet eerder zal leren lopen met een stoel. Ook moet je loopstoelen niet als vervanging zijn voor het in de box spelen. Kortom, deze stoelen zijn enkel bedoeld om je kleintje op een speelse en veilige manier kennis te laten maken met zelfstandig lopen.

Veiligheid boven alles

Het is bij het gebruik van loopstoelen belangrijk om altijd de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Laat je kleintje dus nooit zonder toezicht in zijn of haar loopstoel spelen. Zodra je kindje zich met de voetjes tegen de grond af kan zetten, of met de voetjes bij de framerand kan komen, is het raadzaam met het gebruik te stoppen. Verder wordt geadviseerd je kindje niet langer dan maximaal 20 minuten per dag in zijn of haar stoeltje te zetten.

Voorkom hierbij de toegang tot trappen en sluit alle deuren, vooral die van een eventueel aanwezige kelder. Ook is het verstandig rekenschap te houden met de toegang tot ondergronden die ongelijk zijn, evenals drempels in je woning. Scherm daarnaast kachels af en zorg ervoor dat je kindje niet bij hete pannen, stopcontacten en hete koffie- en theeglazen kan komen.

Assortiment bij Babylux

In het loopstoel assortiment van Babylux vind je ongetwijfeld een exemplaar dat helemaal bij jouw kleintje past. Al onze loopstoelen voldoen hierbij aan de Europese veiligheidsnorm. Je leest er alles over op de productpagina’s van onze site. Hier staat wat de specifieke kenmerken zijn en ook welke functionaliteiten de geselecteerde stoel allemaal heeft. Wil je graag meer weten over loopstoelen? Voor meer informatie of vragen kun je altijd contact met ons opnemen. We zitten al voor je klaar in onze eigen stoelen.