96% van de bestellingen geleverd op 1 werkdag

Gratis levering vanaf €49

Luchtbevochtiger

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waarom kiezen voor een luchtbevochtiger op de babykamer?

Wanneer je baby slaapt in een kamer met gesloten ramen kunnen de luchtwegen snel uitdrogen, kinderen zijn daar gevoeliger voor dan volwassenen. Je baby kan dan last krijgen van een droge huid, pijnlijke en droge lippen, een geïrriteerde keel, verkoudheid of andere problemen met de luchtwegen. Zeker wanneer de verwarming in huis weer aan gaat zal de luchtvochtigheid snel dalen. Je kunt dit tegengaan door het plaatsen van een luchtbevochtiger, deze zorgt ervoor dat de lucht in de kinderkamer fris en gezond is voor je kleintje. De luchtbevochtigers die speciaal geschikt zijn voor op de babykamer, zijn stil in gebruik zodat je kindje er 's nachts geen hinder van heeft. Bij luchtbevochtigers kun je kiezen uit twee soorten:
Een luchtbevochtiger met koude nevel
Een luchtbevochtiger met warme stoom

Eigenschappen van een koude luchtbevochtiger

Het gebruik van een luchtbevochtiger met koude nevel is een goede en veilige manier om de lucht in de babykamer te zuiveren. Via dit apparaat wordt vocht via een filtersysteem op een natuurlijke wijze verdampt doordat de droge lucht het vocht onttrekt. Wel is bij dit type belangrijk om na elk gebruik het apparaat leeg te maken en het systematisch schoon te maken. De kans bij gebruik van een koude luchtbevochtiger is aanwezig dat er in de kamer condensvorming ontstaat, maar zelfs dan is het gebruik deze luchtbevochtiger beter dan niets. Het grote voordeel van dit apparaat is dat je nooit met hitte en verbrandingsgevaar te maken krijgt wat hem erg veilig maakt.

Eigenschappen van een warme luchtbevochtiger

Wanneer je voor een luchtbevochtiger met warme stoom kiest, kies je tevens voor hygiëne doordat de verhitting in het apparaat zorgt voor sterilisatie van het water. Zo ademt je kindje altijd schone lucht in. Ook win je bij deze luchtbevochtiger een hoop tijd doordat je hem minder vaak schoon hoeft te maken. Daarnaast kunnen apparaten met warme stoom in een kleine kamer bijdragen aan een betere temperatuurregeling waardoor de verwarming uit of minder hoog gezet kan worden. Wel dien je vanwege het risico op brandwonden, de luchtbevochtiger altijd buiten bereik van je kindje neer te zetten en het altijd uit de kamer te verwijderen voordat je je baby na het slaapje weer uit bed haalt.