Draaiende autostoel

35 artikel(en)

per pagina

35 artikel(en)

per pagina

Met een draaibare autostoel zorg je niet alleen voor optimaal comfort van je kleintje, maar ook voor dat van jezelf als ouder. Het kan fysiek een steeds zwaardere belasting voor je zijn om je kind in en uit je auto te tillen naarmate hij of zij ouder wordt. Een autostoel die draaibaar is zorgt ervoor dat je deze fysieke belasting sterk vermindert. Je zult merken dat je hiermee vooral je rug ontziet waardoor je daar minder snel last van zult krijgen. Er zijn autostoelen die in 90 graden zowel links- als rechtsom draaien, evenals autostoelen die 360 graden draaibaar zijn.

Draaibare autostoel: altijd richting de autodeur

Een autostoel die draaibaar is zorgt ervoor dat je je kind er gemakkelijk in en uit kunt halen. Vooral als je kindje groter en dus zwaarder wordt, is dit een fijne eigenschap van een autostoel. Hoewel de belasting voor jou groter zal zijn als je kindje in een autostoel uit de groep 1/2/3 zit, is dit type stoel ook verkrijgbaar voor autostoelen in groep 0. Dit zijn autostoelen die je vanaf de geboorte kunt gebruiken. De stoelen die 90 graden links- en rechtsom draaibaar zijn, kun je altijd richting de autodeur draaien. Daardoor maakt het dus niet uit waar je de draaibare autostoel in je auto plaatst.

Innovatief 360 graden draaimechanisme autostoel

Naast een autostoel die 90 graden kan draaien, is er ook de keuze uit autostoelen die 360 graden draaibaar zijn. Dit innovatieve draaimechanisme zorgt ervoor dat in- en uitstappen met je kleintje supereenvoudig is. De meeste van deze autostoelen hebben daarbij diverse andere kwaliteiten die zowel voor jou als voor je kind voor optimaal comfort zorgen. Zo zijn deze autostoelen bijvoorbeeld vaak uitgerust met de mogelijkheid om tussen een voorwaarts gerichte positie en een achterwaarts gerichte positie te wisselen.

Minimaal tot 15 maanden in achterwaartse positie

Ongeacht of je voor een draaibare autostoel kiest die je 90 graden kunt draaien of 360 graden, is het belangrijk op de plaatsing van de stoel te letten. De Europese norm geeft aan dat je je kind tot een leeftijd van minimaal 15 maanden tegen de rijrichting in moet positioneren. Dit heeft er alles mee te maken dat de nekpartij en het hoofdje van je kind tot die leeftijd relatief zwaar zijn en nog niet zo sterk. Door voor de achterwaartse positionering te kiezen, wordt de impact bij een frontale botsing met circa 80% gereduceerd ten opzichte van een voorwaartse positionering.

Bevestiging door middel van ISOFIX systeem

Ook de draaibare autostoel bevestig je zeer eenvoudig in je auto met het ISOFIX systeem. Met dit systeem bevestig je de autostoel direct aan het chassis van je auto. Dit zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit. ISOFIX is een wereldwijd bevestigingssysteem voor autostoelen dat gestandaardiseerd is. Veel nieuwe auto’s zijn standaard met het ISOFIX systeem uitgerust. Er zitten dan twee ISOFIX haken (bevestigingspunten) tussen de rugleuning en de zitting van de achterbank van je auto. Het is inmiddels verplicht om voor het ISOFIX systeem te kiezen bij autostoelen voor baby’s en peuters.