Reisbedje

27 artikel(en)

per pagina

27 artikel(en)

per pagina

Een reisbedje, ook wel campingbedje genoemd, is ideaal om mee te nemen als je kindje uit logeren gaat of als jullie gezellig op vakantie gaan. Hoewel een campingbedje niet geschikt is om je kind elke nacht in te laten slapen, doet hij wel dienst voor een paar nachten of als leuke speelplek. Zo kun je sommige campingbedjes namelijk ook prima als box gebruiken. Met als grote voordeel natuurlijk dat je het bedje opvouwt en opruimt op het moment dat hij in de weg staat. Wil je meer weten over de verschillende soorten campingbedjes en waar je op moet letten bij de aanschaf? In dit artikel lees je er alles over.

Welke soorten campingbedjes zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten campingbedjes op de markt, allen geschikt voor een ander doeleinde. Grofweg kunnen we onderscheid maken tussen twee soorten bedjes: het robuustere logeerbedje en het lichtgewicht reisbedje. Het logeerbedje is wat groter, zwaarder en met name geschikt om wat langer op één plek te laten staan. Het logeerbedje heeft als voordeel dat hij ook gebruikt kan worden als box of speelplek. Daarnaast komt dit logeerbedje in veel verschillende uitvoeringen, zoals met wieltjes en bodemverhoger, en je kunt los een goed matras voor je kindje kopen. Zo kan dit bedje precies worden aangepast aan jouw persoonlijke voorkeuren. Het nadeel van dit logeerbedje is wel dat hij soms wat lastig is om in te klappen en overal mee naar toe te nemen door zijn gewicht en formaat. Voor mensen die veel reizen kan het lichtgewicht reisbedje dan ook de ideale uitkomst zijn. Dit bedje is compact en erg handig om overal mee naar toe te nemen. Dit bedje is dan ook perfect voor tijdens het kamperen of een lange reis, maar vaak wat minder geschikt om je kindje voor langere tijd in te laten slapen. Dit bedje is namelijk, over het algemeen, wat minder comfortabel dan een echt logeerbedje.

Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een campingbedje?

Voordat je een bedje gaat kopen is het belangrijk om te bedenken voor welk doel je het bedje gaat gebruiken. Daarnaast moet je altijd goed kijken naar het maximum gewicht en leeftijd waarvoor het campingbedje gemaakt is. Ook is het aan te raden om goed te kijken naar de veiligheid en afwerking van het bedje. Zo moet het bedje stevig zijn, en moet je kindje er niet makkelijk uit kunnen klimmen. Je wilt tenslotte wel dat je kindje er met een gerust hart in kan slapen! Tot slot is het verstandig om te kijken of je het bedje makkelijk kunt in- en uitklappen. Kijk hierbij ook gelijk naar het gewicht en het formaat van het bedje, aangezien sommige campingbedjes een stuk groter en zwaarder kunnen uitvallen dan jij misschien voor ogen had. Hoewel een campingbedje niet perse heel duur hoeft te zijn, is het wel raadzaam om te investeren in een goed matras voor het bedje. Zo kan je kindje ook op reis of tijdens het logeren comfortabel slapen. Welterusten!