96% van de bestellingen geleverd op 1 werkdag

Gratis levering vanaf €49

Zitverhoger

5 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Booster 2/3 zitverhoger
  Booster 2/3 zitverhoger
  Childhome
  Speciale prijs € 29,00 Normale prijs € 37,90
 2. Viaggio 2/3 Shuttle autostoel
  Viaggio 2/3 Shuttle autostoel
  Peg-Pérego
  Speciale prijs € 79,00 Normale prijs € 94,90
  4 Kleuren
 3. gift-label
  Jet zitverhoger
  Jet zitverhoger
  Renolux
  Speciale prijs € 54,90 Normale prijs € 59,90
 4. Dream Luxe zitverhoger
  Dream Luxe zitverhoger
  Quax
  Speciale prijs € 29,90 Normale prijs € 45,90

5 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De autostoelen en zitverhogers groep 3 zijn erop gericht je kleintje zowel optimale veiligheid als comfort te bieden. Datzelfde geldt voor de autostoelen uit groep 0, groep 1 en groep 2. Om ervoor te zorgen dat je precies de autostoel kiest die past bij de leeftijd, lengte en het gewicht van je kind, zijn deze verschillende groepen opgesteld. Daarbij is de autostoel en zitverhoger uit groep 3 de laatste groep in autostoelen. Deze stoelen en zitverhogers zijn geschikt voor kinderen met een gewicht vanaf 15 kilogram. Het maximum gewicht is 36 kilogram, wat doorgaans overeenkomt met een leeftijd tot 12 jaar.

Kenmerken van autostoelen en zitverhogers groep 3

Je kunt je kind eenvoudig vastzetten in de autostoel en zitverhoger uit groep 3 door middel van de veiligheidsgordel van je auto. De zitverhoger zorgt ervoor dat het schuine deel van deze veiligheidsgordel niet langs de nek maar over de schouder van je kind geleid wordt. Hierdoor past de gordel beter wat het comfort van je kleintje zeker ten goede komt. Bovendien laat de zitverhoger de heupgordel niet over de buik van je kind lopen, maar precies over de heupen. Dit heeft als resultaat dat een ergonomische houding van je kind gestimuleerd wordt en dit zorgt bij autostoelen en zitverhogers groep 3 voor het nodige zitcomfort en de veiligheid onderweg.

Europese richtlijnen en Nederlandse wetgeving

Volgens de Europese richtlijnen moeten kinderen met een lengte tot 1,50 meter in een goedgekeurd stoeltje of een zitverhoger vervoerd worden in de auto. In Nederland geldt echter een andere wetgeving op dit gebied. Hier mag je je kind zonder autostoel of zitje vervoeren in de auto als ze groter zijn dan 1,35 meter. Wees dus alert als je met je kleintje op vakantie gaat in Europa, of om een andere reden buiten Nederland met je kind in de auto reist.

Ook geschikt voor kinderen uit groep 2

Autostoelen en zitverhogers groep 3 kunnen ook gebruikt worden voor kinderen die qua leeftijd, lengte en gewicht nog in groep 2 vallen. Sterker nog, vaak worden autostoelen uit groepen 2 en 3 gecombineerd in een enkel zitje. Zitverhogers bieden hierbij als voordeel dat ze relatief goedkoop in aanschaf zijn en in combinatie met de 3-punts gordel van je auto garant staan voor optimale veiligheid. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn eenvoudig verplaatsbaar door hun lichte gewicht. Gaat je kindje dus uit logeren dan kun je de zitverhoger probleemloos meenemen en weet je zeker dat hij of zij veilig vervoerd wordt.