96% van de bestellingen geleverd op 1 werkdag

Gratis levering vanaf €49

Veiligheid

Als ouder wil je uiteraard niets liever dan de veiligheid van je kindje boven alles te stellen. Tal van handige hulpmiddelen kunnen je hierbij van dienst zijn en je een gerust gevoel geven.

Veiligheid boven alles

Je kindje wil graag de wereld om zich heen verkennen en dat brengt de nodige risico's met zich mee. Toch kan je deze risico's voor een groot stuk beperken door de omgeving van je kindje aan te passen aan zijn ontdekkingstocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het installeren van een traphekje of een deurhekje, het gebruik van een babyfoon, het beveiligen van stopcontacten en het afronden van scherpe hoeken. Op deze manier kan je kindje ongestoord zijn gang gaan en heb jij als ouder de rust.

Veiligheid met een baby

In zijn prille leventje is je kindje zich van geen gevaar bewust. Zeker met een baby in huis ban je als ouder vaak ongerust dat er hem of haar iets zou kunnen overkomen. Om die ongerustheid te verminderen, kan je als ouder heel wat in het werk stellen om de omgeving zo veilig mogelijk te maken. Bij een baby denken we bijvoorbeeld aan een aangepast bedje waarin hij niet klem kan komen te zitten en aan hekjes die vanaf de fase van het kruipen kunnen verhinderen dat je kindje de trap kan bereiken of de kamer uit kan.

Wat kunnen we als ouder doen?

  • installeren van hekjes die de bewegingsruimte van je kindje beperken
  • meubeltjes zonder scherpe randen
  • babyfoongebruik
  • beveiligen van stopcontacten